Public event at the city beach of Novi Sad


On the Global Day of Action 26 June, Association Prevent held a public event at the main plateau of the city beach “Štrand” in Novi Sad. The event was supported by the City Health Administration, International drug Policy Consortium and OPENS 2019 – The Youth Capital of Europe.

People visiting had an opportunity to get their photos from a photo booth, get information about the campaign, discuss and get advice from the Prevent activists. Children enjoyed the original game “Ne radi se čoveče”. Members of the New Point of Culture drew graffiti with the campaign messages and also messages which visitors gave.

Prevent also prepared a Facebook frames for profile photos and published infographics with campaign messages and other educational materials.

Watch videos made during the event in Novi Sad …

Podrži. Ne kažnjavaj. – After

Udruženje “Prevent” 26. juna, na glavnom platou Štranda, sprovelo je javnu akciju pod sloganom “Podrži. Ne kažnjavaj”. Ovu aktivnost podržali su Gradska uprava za zdravstvo Grada Novog Sada, International Drug Policy Consortium i OPENS 2019 – Omladinska prestonica Evrope Novi Sad​. Cilj projekta je doprineti unapređenju stepena bezbednosti i smanjenju stepena diskriminacije mladih u riziku od socijalnog isključivanja, kroz promovisanje različitosti i edukaciju u Novom Sadu tokom 2018. i 2019. godine."Support. Don't Punish." je međunarodna kampanja koja ima za cilj da raširi svest o negativnim posledicama rata protiv droga i promoviše politiku poštovanja ljudskih prava i zaštite javnog zdravlja, da menja zakone i politike koje onemogućavaju pristup intevencijama smanjenja štete (eng. harm reduction) i drugim servisima zasnovanim na naučnim dokazima, kao i da zaustavi kriminalizaciju korisnika drog. Posetioci javne akcije su se fotografisali u selfi kabini, i poneli poklon gotografije za uspomenu, informisali o kampanji i razgovarali sa članovima Udruženja „Prevent”. Najmlađi su igrali igricu „Ne radi se, čoveče“. Tokom trajanja akcije članovi NPC-New Point of Culture nacrtali su grafite sa porukama kampanje, ali i poruke posetilaca. U okviru kampanje nastali su i ramovi za profilne fotografije na Fejsbuku, a tokom prethodnih 10 dana su objavljeni infografici sa informativnim i edukativnim podacima.Omladinska prestonica Evrope je titula koju je dobio Grad Novi Sad za 2019. godinu. Titulu nosi grad, ali ona pripada svim njegovim stanovnicima od 15te do 30te godine. A, OPENS – Omladniska Prestonica Evrope Novi Sad je Savez udruženja koji je tu da, zajedno sa svojim partnerima sprovodi program na osnovu kojih je Novi Sad nosilac laskave titule. OPENS2019 je u 2018. godini, konkursom izabrao 42 organizacije, koje sprovode 46 programskih aktivnosti iz aplikacije na osnovu koje je Novi Sad i postao Omladinska prestonica Evrope 2019. godine. Tim aktivnostima će samo u 2018. godini biti obuhvaćeno 75.000 mladih, dok će za tri godine biti uključeno preko pola miliona mladih iz cele Evrope.Projekat se finansira iz budžeta Ministarstva kulture i informaisanja, Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu AP Vojvodine i Grada Novog Sada.#supportdontpunish #podrzinekaznjavaj #OPENS2019 #mojopeNS #EYC2019 #prevent

Gepostet von Prevent am Dienstag, 2. Juli 2019

… and

Podrži. Ne kažnjavaj.

Video nastao tokom akcije ”Podrži. Ne kažnjavaj.” Selfi kabina se usijala na vrelom letnjem danu slikajući radoznale posetioce.Udruženje “Prevent” 26. juna, na glavnom platou Štranda, sprovelo je javnu akciju pod sloganom “Podrži. Ne kažnjavaj”. Ovu aktivnost podržali su Gradska uprava za zdravstvo Grada Novog Sada, International Drug Policy Consortium i OPENS 2019 – Omladinska prestonica Evrope Novi Sad​. Cilj projekta je doprineti unapređenju stepena bezbednosti i smanjenju stepena diskriminacije mladih u riziku od socijalnog isključivanja, kroz promovisanje različitosti i edukaciju u Novom Sadu tokom 2018. i 2019. godine.“Support. Don't Punish.” je međunarodna kampanja koja ima za cilj da raširi svest o negativnim posledicama rata protiv droga i promoviše politiku poštovanja ljudskih prava i zaštite javnog zdravlja, da menja zakone i politike koje onemogućavaju pristup intevencijama smanjenja štete (eng. harm reduction) i drugim servisima zasnovanim na naučnim dokazima, kao i da zaustavi kriminalizaciju korisnika droga.Posetioci javne akcije su se fotografisali u selfi kabini, i poneli poklon gotografije za uspomenu, informisali o kampanji i razgovarali sa članovima Udruženja „Prevent”. Najmlađi su igrali igricu „Ne radi se, čoveče“. Tokom trajanja akcije članovi NPC-New Point of Culture nacrtali su grafite sa porukama kampanje, ali i poruke posetilaca. U okviru kampanje nastali su i ramovi za profilne fotografije na Fejsbuku, a tokom prethodnih 10 dana su objavljeni infografici sa informativnim i edukativnim podacima.Omladinska prestonica Evrope je titula koju je dobio Grad Novi Sad za 2019. godinu. Titulu nosi grad, ali ona pripada svim njegovim stanovnicima od 15te do 30te godine. A, OPENS – Omladniska Prestonica Evrope Novi Sad je Savez udruženja koji je tu da, zajedno sa svojim partnerima sprovodi program na osnovu kojih je Novi Sad nosilac laskave titule. OPENS2019 je u 2018. godini, konkursom izabrao 42 organizacije, koje sprovode 46 programskih aktivnosti iz aplikacije na osnovu koje je Novi Sad i postao Omladinska prestonica Evrope 2019. godine. Tim aktivnostima će samo u 2018. godini biti obuhvaćeno 75.000 mladih, dok će za tri godine biti uključeno preko pola miliona mladih iz cele Evrope.Projekat se finansira iz budžeta Ministarstva kulture i informaisanja, Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu AP Vojvodine i Grada Novog Sada.#supportdontpunish #podrzinekaznjavaj #OPENS2019 #mojopeNS #EYC2019 #prevent

Gepostet von Prevent am Sonntag, 30. Juni 2019